Pinksteren en de tijd daarna Pinksteren en de tijd daarna

Na een vurig rood Pinksteren, als de Geest in ons is gezaaid, gaan we een lange periode van groen tegemoet in de kerk.

Die ‘groene zomer’ is de tijd van lezingen over zaaien, ontkiemen, bloeien, groeien en rijpen van het geloof. Natuurlijk loopt ons eigen geloof lang niet altijd in de pas met wat je viert in die tijd van het kerkelijk jaar. Het kan in het kerkelijk jaar Pasen zijn terwijl je zelf in diep in de rouw bent. We vieren het vuur van Pinksteren misschien op een moment dat het jou allemaal niet veel meer zegt. Schrik niet al te veel van die (schijnbaar) tegenstrijdige ervaringen; het kunnen misschien (ik zeg het voorzichtig) kansen zijn om je geloof - na een periode van verandering - juist op een dieper of ander niveau te ervaren. De gang die we met de lezingen in de kerk gaan, heel het kerkelijk jaar door, kun je zien als een inwijdingsweg in het geloof. Het kan gebeuren dat je langzaam maar zeker steeds meer gaat ervaren, hoe die weg van verhalen en vieren ook jouw (geloofs)weg is. Steeds meer voel je aan wat er met die Bijbellezing aangeroerd en aangeraakt wil worden. En elk jaar voert je een stukje verder op de wenteltrap, die de ‘cirkel’ van het kerkelijk jaar is.

terug
 
 
Leesrooster 2019
Onder Zingeving-Vieren door het jaar: Lees elke dag mee met het Oecumenisch Leesrooster van de Raad van Kerken in Nederland.
 
Nieuwsbrief
Aanmelding voor en de laatste editie van deze nieuwe digitale nieuwsbrief onder Informatiekanalen-Nieuwsbrief.
 
Vanuit de kerkenraad
Een bericht aan het begin van het nieuwe seizoen: Wie zijn wij-Kerkenraad.
 
Stichting Wijdekerk

LHBT’ers zijn bij ons gewenst in de kerk, dat dragen we uit met de regenboogvlaggen die we hebben uitgehangen. Lees verder onder Wie zijn wij-Bovenplaatselijke organisaties en Zingeving-Gebeden, gedichten en andere teksten
 
 
Moldavië 2018
POZM-POZA: terugblik op de reis tijdens de dienst van 18 november (Jeugd-Specials)
 
Talenten gezocht!
De kerkenraad is naarstig op zoek naar talenten.
Er zijn een aantal vacatures ontstaan  binnen onze gemeente, in de kerkenraad, maar ook daarbuiten, zoals een ouderling en iemand die het paasontbijt coördineert.
  meer
 
Behoefte aan een gesprek?
We willen een (t)huis bieden. Dat betekent ook: omzien naar elkaar, openstaan voor elkaar, elkaar opzoeken. Lees verder onder Wie zijn wij?-Pastoraat of stuur een mail naar
 
 
Trouwen?
Zijn er trouwplannen? Denk ook op tijd aan kerkgebouw en dominee.
  meer
 
Dopen?
Een kindje geboren? Laat het ons weten, zeker als je het kindje wilt laten dopen.
  meer
 
Privacy
Voor de Privacyverklaring van de Protetstantse Gemeente Deil - Enspijk: privacyverklaring
 
ANBI
Bekijk de ANBI gegevens van onze diaconie (goedgekeurd tijdens de kerkenraadsvergadering van 7 juni 2018)
Bekijk de ANBI gegevens van onze gemeente (goedgekeurd tijdens de kerkenraadsvergadering van 1 juni 2017)
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.