De protestantse gemeente Deil & Enspijk De protestantse gemeente Deil & Enspijk

We zijn een oecumenisch ingestelde gemeente. We proberen een open en gastvrije gemeenschap te zijn. Mensen uit verschillende richtingen uit de -vanouds- Hervormde Kerk, maar ook uit diverse andere kerken hebben hier hun kerkelijk thuis gevonden. Sinds 1 mei 2004 (de officiële fusiedatum) maken we deel uit van de PKN (de Protestantse Kerk in Nederland), waarin verenigd zijn de Gereformeerde Kerken van Nederland, de Nederlands Hervormde Kerk en de Evangelisch-Lutherse Kerk. En vanaf 31 mei 2007 hebben we toestemming om ons ook werkelijke 'Protestantse Gemeente te Deil-Enspijk' te noemen.

In de huidige maatschappij bespeuren we een grote honger naar en interesse voor religie. Tegelijkertijd constateren we dat veel mensen onbekend zijn met wat er in de kerken gebeurt. Daarnaast is er ook nog eens een hoge drempel om een kerk binnen te lopen.
Dat is voor ons de reden om te streven naar grotere toegankelijkheid en een meer nadrukkelijke aanwezigheid in onze dorpsgemeenschappen.
De kerkdienst

In kerkdienst ontmoeten we God en elkaar; de kerkdienst is als het ware het hart van onze gemeente. Aan de vormgeving van de kerkdienst (de liturgie) besteden we grote aandacht.
Meer info over de kerkdienst (het rooster, de liturgie, terugblikken op diensten, voorzieningen, kleur in de kerk) onder de knop Kerkdiensten.
Kinderen en jongeren in de kerk

We doen moeite om het huis te onderhouden en de kerkgang aantrekkelijk te maken én te houden voor de totale gemeente. In dit kader kiezen we voor actieve begeleiding van kinderen, tieners en hun ouders.

De kinderen zijn aan het begin van de dienst in de kerk. Eén van hen steekt de Paaskaars aan.

Na het gesprekje met de kinderen gaan de kinderen naar de kinderkerkclub, waar zij op hun eigen wijze aan het thema van die zondag werken. Gedurende de zomervakantie en bij doop- en gezinsdiensten komen zij aan het eind van de dienst terug in de kerk.
Meer info onder de knop Kinderen.

Jongeren kunnen hun plek vinden bij POZM (Pubers Op ZondagMorgen) en er zijn incidenteel speciale diensten en projecten voor jongeren.
Meer info onder de knop Jeugd.
Zingeving

Met elkaar zoeken we naar de zin van ons bestaan. Ons handboek bij deze zoektocht is in de eerste plaats de bijbel, maar we laten ons ook inspireren door andere teksten, beelden en muziek.
Meer info en teksten (gesprekken voor ouders rond de doop, rond vierjarigen en rond twaalfjarigen, huiskamergesprekken, cursus over geloof, gebeden&gedichten, vieren door het jaar, stof tot denken en klooster) onder de knop Zingeving.

terug
 
 
Leesrooster 2019
Onder Zingeving-Vieren door het jaar: Lees elke dag mee met het Oecumenisch Leesrooster van de Raad van Kerken in Nederland.
 
Nieuwsbrief
Aanmelding voor en de laatste editie van deze nieuwe digitale nieuwsbrief onder Informatiekanalen-Nieuwsbrief.
 
Vanuit de kerkenraad
Een bericht aan het begin van het nieuwe seizoen: Wie zijn wij-Kerkenraad.
 
Stichting Wijdekerk

LHBT’ers zijn bij ons gewenst in de kerk, dat dragen we uit met de regenboogvlaggen die we hebben uitgehangen. Lees verder onder Wie zijn wij-Bovenplaatselijke organisaties en Zingeving-Gebeden, gedichten en andere teksten
 
 
Moldavië 2018
POZM-POZA: terugblik op de reis tijdens de dienst van 18 november (Jeugd-Specials)
 
Talenten gezocht!
De kerkenraad is naarstig op zoek naar talenten.
Er zijn een aantal vacatures ontstaan  binnen onze gemeente, in de kerkenraad, maar ook daarbuiten, zoals een ouderling en iemand die het paasontbijt coördineert.
  meer
 
Behoefte aan een gesprek?
We willen een (t)huis bieden. Dat betekent ook: omzien naar elkaar, openstaan voor elkaar, elkaar opzoeken. Lees verder onder Wie zijn wij?-Pastoraat of stuur een mail naar
 
 
Trouwen?
Zijn er trouwplannen? Denk ook op tijd aan kerkgebouw en dominee.
  meer
 
Dopen?
Een kindje geboren? Laat het ons weten, zeker als je het kindje wilt laten dopen.
  meer
 
Privacy
Voor de Privacyverklaring van de Protetstantse Gemeente Deil - Enspijk: privacyverklaring
 
ANBI
Bekijk de ANBI gegevens van onze diaconie (goedgekeurd tijdens de kerkenraadsvergadering van 7 juni 2018)
Bekijk de ANBI gegevens van onze gemeente (goedgekeurd tijdens de kerkenraadsvergadering van 1 juni 2017)
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.