Gebouwen Enspijk

Gebouwen Enspijk

Klik op de grote foto voor een kijkje in de kerk van Enspijk.

Feestelijke officiële opening

Op 17 september 2017 verricht ds. Neely Kok de officiële opening van het labyrint: een feestje na de zondagse eredienst! Klik voor tekst en beeld op onderstaande foto.

Labyrint bij de kerk in Enspijk

Een labyrint is geen doolhof, maar een slingerende weg die symbool staat voor de levensweg. Het labyrint is een oud symbool dat door veel culturen over de wereld is gebruikt. De vorm van een spiraal staat al eeuwenlang symbool voor de verbinding tussen de menselijke en goddelijke wereld. Door het labyrint (langzaam) te lopen als een geleid pad kun je ontspannen, concentreren en mediteren of bidden.
 
Het lopen van het labyrint is als de (drievoudige) weg van een pelgrim: een oefening in loslaten, ontvangen en toelaten. Op de weg naar binnen onderzoek je wat je gaandeweg los wilt laten. In het centrum laat je los en ontvang je. Zo kan er ruimte komen voor nieuwe ervaringen en kom je dichterbij je innerlijke kern. Op de weg naar buiten overweeg je wat je ontvangen hebt. Dat neem je mee naar je dagelijks leven. Een Christelijke invulling van het labyrint kan zijn: wat je in de weg zit neerleggen bij God, ontvangen wat God je wil geven en in dankbaarheid daarvoor je weg teruglopen en dat meenemen in je dagelijks leven. 
 
Als kerkelijke gemeente vinden wij het belangrijk u de rijkdom en spiritualiteit van de innerlijke weg op deze manier aan te bieden.
 
Dit labyrint is aangelegd als geschenk aan dominee Neely Kok (predikant van de Protestantse Gemeente Deil en Enspijk van 2008-2017)
 

Het labyrint wordt uitgezet

Klik op de foto
voor meer beelden en
en voor het waarom van een labyrint

 

terug
 
 
Leesrooster 2019
Onder Zingeving-Vieren door het jaar: Lees elke dag mee met het Oecumenisch Leesrooster van de Raad van Kerken in Nederland.
 
Nieuwsbrief
Aanmelding voor en de laatste editie van deze nieuwe digitale nieuwsbrief onder Informatiekanalen-Nieuwsbrief.
 
Vanuit de kerkenraad
Een bericht aan het begin van het nieuwe seizoen: Wie zijn wij-Kerkenraad.
 
Stichting Wijdekerk

LHBT’ers zijn bij ons gewenst in de kerk, dat dragen we uit met de regenboogvlaggen die we hebben uitgehangen. Lees verder onder Wie zijn wij-Bovenplaatselijke organisaties en Zingeving-Gebeden, gedichten en andere teksten
 
 
Moldavië 2018
POZM-POZA: terugblik op de reis tijdens de dienst van 18 november (Jeugd-Specials)
 
Talenten gezocht!
De kerkenraad is naarstig op zoek naar talenten.
Er zijn een aantal vacatures ontstaan  binnen onze gemeente, in de kerkenraad, maar ook daarbuiten, zoals een ouderling en iemand die het paasontbijt coördineert.
  meer
 
Behoefte aan een gesprek?
We willen een (t)huis bieden. Dat betekent ook: omzien naar elkaar, openstaan voor elkaar, elkaar opzoeken. Lees verder onder Wie zijn wij?-Pastoraat of stuur een mail naar
 
 
Trouwen?
Zijn er trouwplannen? Denk ook op tijd aan kerkgebouw en dominee.
  meer
 
Dopen?
Een kindje geboren? Laat het ons weten, zeker als je het kindje wilt laten dopen.
  meer
 
Privacy
Voor de Privacyverklaring van de Protetstantse Gemeente Deil - Enspijk: privacyverklaring
 
ANBI
Bekijk de ANBI gegevens van onze diaconie (goedgekeurd tijdens de kerkenraadsvergadering van 7 juni 2018)
Bekijk de ANBI gegevens van onze gemeente (goedgekeurd tijdens de kerkenraadsvergadering van 1 juni 2017)
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.