Intrede ds. Klaas Touwen Intrede ds. Klaas Touwen

Een blijde dag

Een jaar geleden namen we afscheid van  dominee Neely Kok.
Het jaar waarin we vacant waren is een periode geweest waarin het  werk in de gemeente werd opgevangen door veel mensen. Heel bijzonder was het dat Christien van Harten bevestigd werd als ouderling en een groot deel van het pastoraat op zich nam. Daarnaast ging ze vaak voor in de zondagse kerkdiensten. We zijn haar dankbaar voor de professionele, betrokken wijze waarop ze die taak gestalte heeft gegeven.
Vanaf 28 januari is er weer een predikant in Deil en Enspijk. Ds. Klaas Touwen werd in een feestelijke dienst verbonden aan onze gemeente. Ds. Jitse Scheffer, onze consulent in het afgelopen jaar, begon de dienst en sprak de woorden uit waarmee de verbintenis tot stand kwam. Daarna nam  dominee Klaas het over.
Er werd gezongen door het kleinkoor onder leiding van Marianne Schotsman. Mooie muziek met begeleiding van meneer en mevrouw van Doorn achter het orgel en vanaf het balkon klonk ook de trommel van Maarten Ouwehand.
Met de kinderen was er een vrolijk gesprek  over mensen voor wie je kiest en mensen die bij je horen.
Jannie Bassa las ons voor uit de bijbel en ds. Klaas preekte inspirerend.
Voor in de kerk stond een prachtig bloemstuk dat een open deur als welkom verbeeldde voor Klaas Touwen en zijn vrouw Irma. De kleurige bloemen symboliseerden de veelkleurigheid van onze gemeente.
Na de zegen was er een welkomstwoord door Anja van der Veer, de voorzitter van de kerkenraad.
Velen maakten gebruik van de mogelijkheid om kennis te maken met Klaas en Irma tijdens de koffie waarbij de appelflappen van de POZM en POZA actie heerlijk smaakten.
Jitse Scheffer sprak woorden van welkom namens onze buurgemeente Beesd en namen de Ring en de Classis. Christien van Harten uitte op ludieke manier haar welkom en wenste Klaas en Irma toe dat ze zich zouden wortelen in de Betuwe.
Het was een blijde dag!!!!

namens de kerkenraad
Anja van der Veer, voorzitter 

terug
 
 
Leesrooster 2019
Onder Zingeving-Vieren door het jaar: Lees elke dag mee met het Oecumenisch Leesrooster van de Raad van Kerken in Nederland.
 
Nieuwsbrief
Aanmelding voor en de laatste editie van deze nieuwe digitale nieuwsbrief onder Informatiekanalen-Nieuwsbrief.
 
Vanuit de kerkenraad
Een bericht aan het begin van het nieuwe seizoen: Wie zijn wij-Kerkenraad.
 
Stichting Wijdekerk

LHBT’ers zijn bij ons gewenst in de kerk, dat dragen we uit met de regenboogvlaggen die we hebben uitgehangen. Lees verder onder Wie zijn wij-Bovenplaatselijke organisaties en Zingeving-Gebeden, gedichten en andere teksten
 
 
Moldavië 2018
POZM-POZA: terugblik op de reis tijdens de dienst van 18 november (Jeugd-Specials)
 
Talenten gezocht!
De kerkenraad is naarstig op zoek naar talenten.
Er zijn een aantal vacatures ontstaan  binnen onze gemeente, in de kerkenraad, maar ook daarbuiten, zoals een ouderling en iemand die het paasontbijt coördineert.
  meer
 
Behoefte aan een gesprek?
We willen een (t)huis bieden. Dat betekent ook: omzien naar elkaar, openstaan voor elkaar, elkaar opzoeken. Lees verder onder Wie zijn wij?-Pastoraat of stuur een mail naar
 
 
Trouwen?
Zijn er trouwplannen? Denk ook op tijd aan kerkgebouw en dominee.
  meer
 
Dopen?
Een kindje geboren? Laat het ons weten, zeker als je het kindje wilt laten dopen.
  meer
 
Privacy
Voor de Privacyverklaring van de Protetstantse Gemeente Deil - Enspijk: privacyverklaring
 
ANBI
Bekijk de ANBI gegevens van onze diaconie (goedgekeurd tijdens de kerkenraadsvergadering van 7 juni 2018)
Bekijk de ANBI gegevens van onze gemeente (goedgekeurd tijdens de kerkenraadsvergadering van 1 juni 2017)
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.