Links Links

 

De Protestantse Kerk in Nederland: www.pkn.nl
Informatie over geloven, geloof in het nieuws, jongerenwerk, kerkinactie (zending, werelddiakonaat en ontwikkelingssamenwerking) en via de kerkzoeker zijn de sites van plaatselijke kerken te vinden.

Voor kinderen, jongeren en hun begeleiders: www.jop.nl
Uit de brief van Jop aan de websitebezoekers 'Hi, mijn naam is JOP. Ik wil me graag aan je voorstellen, omdat ik op zoek ben naar jonge mensen die geïnteresseerd zijn in geloven. De vier elementen die mij daarbij het meest nieuwsgierig maken, zijn: God, ik, de ander en de wereld.'
Informatie over projecten, zoals de levensparels, en landelijke activiteiten, zoals het Flevo Festival.

HartenInn: harteninn.nl/
De HartenInn zal gevestigd worden aan de Rijksstraatweg 17 in Geldermalsen. Een initiatief vanuit onze gemeente met als doel maatschappelijke participatie, sociale activering en re-integratie.
De Gemeente Geldermalsen heeft voor 5 initiatieven een budget van maximaal 10.000 euro beschikbaar gesteld. De HartenInn is één van deze initiatieven. Om in aanmerking te komen voor dit budget hebben we uw stem nodig! Met het budget willen we de inventaris van de HartenInn realiseren.

Taizé, de kloostergemeenschap in Frankrijk die veel mensen, vooral jongeren, uit de hele wereld met elkaar in contact brengt en inspireert: www.taize.fr
Bijbelteksten voor elke dag, gebeden en liederen, activiteiten over de hele wereld waarbij de broederschap betrokken is, zoals eind 2010 de Europese jongerenbijeenkomst in Rotterdam en natuurlijk informatie over een verblijf in Taizé.

Facebook: Aarde en Hemel.
Internet is niet meer weg te denken; een uitdijende bron van informatie is het. Ook voor de kerk (en de dominee) is internet belangrijk. Al een tijdje is onze prdikante op facebook te vinden (Neely Kok) met wat foto’s en persoonlijke dingen. Nu heeft ze een extra pagina gemaakt: Aarde en Hemel. De aarde eerst, want daar leven wij immers op en dat is de plek waar God ons geplaatst heeft. Maar zonder de Hemel blijft de aarde een plat vlak. Vanuit die spanning zal ik af en toe wat (kleine) gedachten, gedichten, foto’s plaatsen of inspelen op actualiteit of wat er op het net te vinden is aan mooie en inspirerende dingen. Doel is: een plek voor inspiratie en bezinning, die je even kunt aanklikken in de drukte van de dag.

Inspiratie op internet: www.zinweb.nl
Veel informatie over zingeving. Een deel van de site is speciaal voor jongeren (zinweb18-20), met inspiratie, projecten en 'meepraten'.

De bijbel: www.debijbel.nl
Alle teksten uit de Bijbel, gratis aangeboden door het Nederlands Bijbel Genootschap, met handige zoekfunctie.

Sensoor, voorheen SOS Telefonische Hulpdienst: www.sensoor.nl
Soms is het fijn om met iemand te kunnen praten. Om je verhaal kwijt te kunnen, samen oplossingen voor een probleem te bedenken of alleen maar even contact te hebben.Een goed opgeleide vrijwilliger heeft dag en nacht echte aandacht.

Informatie over het projekt in Malawi:  
Hoe gaat het met Marcel en Mariska?


LHBT'ers in de kerk:
Wijdekerk

Onze buren:
De Protestantse Gemeente Beesd, waar we goede contacten mee hebben waarmee we af en toe gezamenlijke activiteiten en projecten ontplooien.
Op de website van de PKN Geldermalsen is informatie te vinden over de Hervormde Wijkgemeenten Centrum en Oost en over de Gereformeerde Kerk.
De Hervormde Gemeente Rumpt.
De Hervormde Gemeente Tricht.
De Hervormde Gemeente Meteren.
De Hervormde Gemeente Burmalsen
De heilige Suitbertus Parochie, een fusie van acht parochies bestaande uit zes rooms katholieke geloofsgemeenschappen in de West Betuwe.
De geloofsgemeenschappen zijn: Buren/Geldermalsen, Culemborg, Linge (Beesd/Gellicum/Rhenoy/Rumpt), Maurik, Tiel en Varik.

terug
 
 
Leesrooster 2019
Onder Zingeving-Vieren door het jaar: Lees elke dag mee met het Oecumenisch Leesrooster van de Raad van Kerken in Nederland.
 
Nieuwsbrief
Aanmelding voor en de laatste editie van deze nieuwe digitale nieuwsbrief onder Informatiekanalen-Nieuwsbrief.
 
Vanuit de kerkenraad
Een bericht aan het begin van het nieuwe seizoen: Wie zijn wij-Kerkenraad.
 
Stichting Wijdekerk

LHBT’ers zijn bij ons gewenst in de kerk, dat dragen we uit met de regenboogvlaggen die we hebben uitgehangen. Lees verder onder Wie zijn wij-Bovenplaatselijke organisaties en Zingeving-Gebeden, gedichten en andere teksten
 
 
Moldavië 2018
POZM-POZA: terugblik op de reis tijdens de dienst van 18 november (Jeugd-Specials)
 
Talenten gezocht!
De kerkenraad is naarstig op zoek naar talenten.
Er zijn een aantal vacatures ontstaan  binnen onze gemeente, in de kerkenraad, maar ook daarbuiten, zoals een ouderling en iemand die het paasontbijt coördineert.
  meer
 
Behoefte aan een gesprek?
We willen een (t)huis bieden. Dat betekent ook: omzien naar elkaar, openstaan voor elkaar, elkaar opzoeken. Lees verder onder Wie zijn wij?-Pastoraat of stuur een mail naar
 
 
Trouwen?
Zijn er trouwplannen? Denk ook op tijd aan kerkgebouw en dominee.
  meer
 
Dopen?
Een kindje geboren? Laat het ons weten, zeker als je het kindje wilt laten dopen.
  meer
 
Privacy
Voor de Privacyverklaring van de Protetstantse Gemeente Deil - Enspijk: privacyverklaring
 
ANBI
Bekijk de ANBI gegevens van onze diaconie (goedgekeurd tijdens de kerkenraadsvergadering van 7 juni 2018)
Bekijk de ANBI gegevens van onze gemeente (goedgekeurd tijdens de kerkenraadsvergadering van 1 juni 2017)
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.