Pastoraat Pastoraat

We willen een (t)huis bieden. Dat betekent ook: omzien naar elkaar, openstaan voor elkaar, elkaar opzoeken.
Het bezoekwerk is een wezenlijk en belangrijk onderdeel van "gemeente-zijn". Ouderlingen, pastoraalmedewerkers en de medewerkers van de HVD (Hervormde Vrijwilligers Dienst)  bieden een netwerk binnen onze gemeente, zodat de gemeenschap door allen ervaren kan worden.
De ouderlingen zijn lid van de kerkenraad en verantwoordelijk voor het bezoekwerk binnen de gemeente. Het bezoekwerk, of dit nu gaat om het gesprek met mensen die eventjes, of voor een langere tijd, behoefte hebben aan speciale aandacht, wordt door de ouderling of door een pastoraal medewerker gedaan. HVD-ers bezoeken mensen boven de 75 jaar, als zij dat tenminste op prijs stellen, in principe eenmaal per jaar rond hun verjaardag. De predikant houdt zich voornamelijk bezig met pastoraat rond geboorte, huwelijk, problemen, ziekte, overlijden en rouw.
Mocht u behoefte aan bezoek hebben, dan kunt u dat natuurlijk altijd bij één van al deze mensen kenbaar maken. Het is niet altijd eenvoudig om dat te vragen, maar in de gemeente van Christus mogen wij de vrijmoedigheid hebben om een beroep op elkaar te doen.
Maar: ook als u weet (of denkt) dat iemand in uw omgeving behoefte heeft aan bezoek namens de kerk wilt u dit dan doorgeven aan predikant of ouderling. Vaak wordt gedacht dat moeilijkheden, van wat voor aard dan ook, wel bekend zijn bij ouderling en predikant. Toch is dat lang niet altijd het geval.  Dus: geef de namen van hen die onze extra aandacht nodig hebben door.
U kunt dat telefonisch doen, maar ook bijvoorbeeld op zondag voor of na de kerkdienst. Of stuur een mailtje naar .

terug
 
 
Leesrooster 2019
Onder Zingeving-Vieren door het jaar: Lees elke dag mee met het Oecumenisch Leesrooster van de Raad van Kerken in Nederland.
 
Nieuwsbrief
Aanmelding voor en de laatste editie van deze nieuwe digitale nieuwsbrief onder Informatiekanalen-Nieuwsbrief.
 
Vanuit de kerkenraad
Een bericht aan het begin van het nieuwe seizoen: Wie zijn wij-Kerkenraad.
 
Stichting Wijdekerk

LHBT’ers zijn bij ons gewenst in de kerk, dat dragen we uit met de regenboogvlaggen die we hebben uitgehangen. Lees verder onder Wie zijn wij-Bovenplaatselijke organisaties en Zingeving-Gebeden, gedichten en andere teksten
 
 
Moldavië 2018
POZM-POZA: terugblik op de reis tijdens de dienst van 18 november (Jeugd-Specials)
 
Talenten gezocht!
De kerkenraad is naarstig op zoek naar talenten.
Er zijn een aantal vacatures ontstaan  binnen onze gemeente, in de kerkenraad, maar ook daarbuiten, zoals een ouderling en iemand die het paasontbijt coördineert.
  meer
 
Behoefte aan een gesprek?
We willen een (t)huis bieden. Dat betekent ook: omzien naar elkaar, openstaan voor elkaar, elkaar opzoeken. Lees verder onder Wie zijn wij?-Pastoraat of stuur een mail naar
 
 
Trouwen?
Zijn er trouwplannen? Denk ook op tijd aan kerkgebouw en dominee.
  meer
 
Dopen?
Een kindje geboren? Laat het ons weten, zeker als je het kindje wilt laten dopen.
  meer
 
Privacy
Voor de Privacyverklaring van de Protetstantse Gemeente Deil - Enspijk: privacyverklaring
 
ANBI
Bekijk de ANBI gegevens van onze diaconie (goedgekeurd tijdens de kerkenraadsvergadering van 7 juni 2018)
Bekijk de ANBI gegevens van onze gemeente (goedgekeurd tijdens de kerkenraadsvergadering van 1 juni 2017)
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.