POZM

POZM
Wanneer?

elke 1e zondag van de maand
Activiteiten:
spelletjes, discussie, speciale acties
Info:
Jan van Zanten (POZM leader)
De POZM'ers:
Laura Broekhuizen, Eline Elbers, Janienke Stern, Britt Vermeulen, Marieke Verweij de Geus, Sophie van Zanten, Kas de Boer, Thijs de Geus, Corné Hoogakker

Op 3 september zullen de jongeren van POZM  (de pubers op zondagmorgen) opstarten met het traditionele start- POZM-ontbijt om 10.00 op het dakterras  Jan van Zanten thuis.  

Jongeren en Charlie Hebdo
januari 2015

Op de zondag na de aanslag in Parijs op de tekenaars van het blad Charlie Hebdo, hebben de jongeren van onze kerk daar met elkaar over gepraat. Een paar weken hebben hun commentaren in de kerk gehangen, zodat u kon lezen wat de jongeren daarover dachten. Een kleine samenvatting: respect voor elkaar, je moet oppassen met onderwerpen die gevoelig liggen, maar zo’n aanslag slaat nergens op, niet discrimineren.
 

Een nieuwe groep, een nieuw doel

De nieuwe POZM groep is trouw op de eerst zondag van de maand aanwezig.
Zij hebben al mee gedaan aan de “Actie Schoenendoos” en hebben voor dit seizoen verschillende plannen om de handen uit de mouwen te gaan steken.
Net als de vorige jaren is er door de jongeren zelf een goed doel geselecteerd waarvoor de groep zich wil inspannen.
Dit jaar is het “Spieren voor Spieren” geworden waaraan zij een bijdrage willen leveren.
Door op deze manier bezig te zijn leren deze jongeren dat er met inspanning mogelijkheden zijn om doelen te bereiken (wat geld verdienen) en daarna onze rijkdom te delen met anderen.
Dit is een prachtige levensles op deze leeftijd.
Jan van Zanten
 

Diaconale reis naar Moldavië 2013-2014

 
27 april 2014:
Beste mensen uit Deil en Enspijk,
We zijn gisterenmorgen vertrokken naar Moldavië! Om 06.00 uur met een grote bus met familie naar Schiphol om ons uit te zwaaien. Om 12.30 uur waren we in Bukarest en vervolgens zijn we met de bus richting Moldavië vertrokken. Op deze foto staan we net over de grens in Moldavië in de plaats Cahul. We hopen rond 20.00 uur op onze plaats van bestemming aan te komen.
U allemaal ontzettend bedankt voor uw steun en bijdrage die het mogelijk heeft gemaakt om deze reis te maken.
Maandag gaan we aan de slag om een kerk mee te bouwen en we gaan in het kinderopvangcentrum spelen met de kinderen. Een mooi vooruitzicht!
 
Groetjes van POZM en de reisleiders.
 

april 2014: Nog even en dan gaan we op reis naar Moldavië. Wat hebben ze er voor gewerkt, wat hebben gemeenteleden en anderen geholpen, wat bijzonder is het dat we gaan en wat zullen we allemaal gaan beleven. Elf jongeren van POZM gaan op pad – sommigen zijn nog best jong voor zo’n reis, dus we gaan met vijf volwassenen mee. Een deel van een kerk bouwen en spelmiddagen voor kinderen organiseren; dat is wat we gaan doen. Op 26 april vliegen we heen en op 3 mei weer terug. Jullie horen er meer over als we terug zijn; 11 mei is er dan een bijzondere viering met verhalen uit Moldavië.  

Er moet nog veel georganiseerd worden, maar inmiddels is wel duidelijk dat de POZM-ers op een soort werkvakantie gaan naar Moldavië; een van de armst landen in Europa. Dat zal in de meivakantie van 2014 gebeuren.
Er staan geldmeters in de kerken. De ouders zijn bij elkaar geweest en hebben afspraken gemaakt over de eigen bijdrage en de te voeren acties. Een paar prachtige giften maken de begroting soepeler. Heel leuk om te zien is, dat er heel wat enthousiasme is en dat ieder de eigen talenten inzet! Er is een folder gemaakt die in de dorpen verspreid wordt zodat alle inwoners weten van de plannen en mogelijk willen bijdragen – zoals op de dorpsmarkt in Enspijk of de jaarmarkt in Deil.
Lees hieronder meer over de verschillende acties

 
november 2013:
Het Moldaviëteam ( POZM-ers en hun ouders) heeft weer een geweldige actie op touw gezet! Er zijn heel veel appelflappenkopers geweest en de plaatselijke middenstand in Deil (reclame mag niet maar u weet wie we bedoelen!) heeft zich vanaf ’s morgens vroeg uit de naad gewerkt om ze af te bakken.  Dit alles om de reis van de jongeren van Deil en Enspijk naar Moldavië (mei 2014) mogelijk te maken. Dat is toch weer geweldig nietwaar? Iedereen bedankt!!
 

mei 2013
Op zondag 5 mei 2013 kwam er een spectaculaire geldmeter de kerk in. Twaalf jongeren gaan er nu mee en ze gaan 12 maanden sparen. In de reissom zit ook een bedrag voor de materialen en middelen om te werken. Bijvoorbeeld een kinderkamp doen of/en onder begeleiding een muurtje metselen. Wat is het geweldig dat we zo’n leuke groep jongeren hebben die wat willen. En we zijn natuurlijk heel blij met Jan van Zanten, die hen goed stimuleert en aanzet tot daden. De geldmeter en de cake bij de koffie zijn daar mooie voorbeelden van.
Klik hiernaast voor het verhaal in woord en beeld.


The Passion

Witte Donderdag 28 maart 2013
POZM liep mee achter het kruis aan naar de Hofvijver.
Klik hiernaast voor het verhaal in woord en beeld.

 

Beloofd is beloofd?!

16 september 2012: startzondag m.m.v. Holy Bridge.

POZM verzorgt een  broodmaaltijd na afloop van de dienst.
Klik op de foto hiernaast voor de foto's en kijk ook even bij Kerkdiensten-Terugblik voor het verslag van dienst en nabespreking.

2011-2012: POZM gaat voor Plan Girls First!

 

POZM afsluiting van een succesvol jaar

9 juni 2012: klik hiernaast voor het verhaal in woord en beeld.

Nog één keertje Hart voor Malawi

December 2011: Het is inmiddels een traditie: tijdens de kerstboekenmarkt verzorgde POZM weer de drankjes.
Dankzij de inzet van POZM is er  242,50 netto verdiend voor Malawi.
Dit bedrag wordt door de diaconie van de kerk nog een keer verdubbeld zodat er door POZM bijna 500 euro naar de actie "Hart voor Malawi" gaat.
Namens "Hart voor Malawi" hartelijk bedankt!

Passie voor nasi

November 2011:
Op zaterdagavond 19 en 26 november 2011 is Kerkesteijn omgetoverd tot een chinees restaurant met lopend buffet.
De kosten voor deelname aan dir]t heerlijke buffet, inclusief dezzert en eerste consumptie:
€17,50 voor volwassenen
€12,50 voor kinderen t/m 12 jaar

Klik op de foto hiernaast voor het verhaal in woord en beeld.
Cupcakes

September 2011: De eerste actie wordt gevoerd op 18 en 19 september. Op zaterdag bakken de POZM'ers prachtige cupcakes, die ze op zondag bij de koffie na de startdienst verkopen.

Van de opbrengst wordt direct 50 euro afgedragen aan 'Hart voor Malawi'.  De rest gaat in de pot voor 'Girls First'.

POZM heeft een nieuw goed doel voor dit seizoen: Plan Girls First

September 2011: Ook dit jaar is POZM (Pubers Op Zondag Morgen) weer druk bezig om geld in te zamelen voor het goede doel. Het goede doel van dit jaar is ‘Plan Girls First’. Plan Nederland zet zich in voor gelijke rechten voor meisjes wereldwijd, betere leefomstandigheden en toekomstkansen. POZM probeert een mooi resultaat voor dit project te behalen. Wil je meer weten over de POZM-actie voor Girls First? Klik dan op het logo.

2011-2012: een nieuw POZM seizoen weer van start!

Afgelopen zondag 4 september 2011 is het nieuwe POZM seizoen opgestart. Nadat Kees Burger POZM tot een succes heeft gemaakt, heeft hij nu het stokje overgedragen aan Jan van Zanten samen met twee oud POZMers Iris van de Craats en Henrike van Zanten. Kees heeft een nieuwe functie aanvaard en wordt voorzitter van de Kerkenraad. Het nieuwe POZM seizoen is begonnen met een kennismaking tijdens een gezellig ontbijt, met door Gerard van Keulen ter beschikking gesteld brood. Afspraken zijn gemaakt en de eerste actie staat al vast. Zondag 18 september zijn de POZMers in actie tijdens het koffie drinken na de kerkdienst. Het is een gezellige en grote groep vol enthousiasme. We zien het nieuwe seizoen dan ook vol vertrouwen tegemoet.

Jan van Zanten

terug
 
 
Leesrooster 2019
Onder Zingeving-Vieren door het jaar: Lees elke dag mee met het Oecumenisch Leesrooster van de Raad van Kerken in Nederland.
 
Nieuwsbrief
Aanmelding voor en de laatste editie van deze nieuwe digitale nieuwsbrief onder Informatiekanalen-Nieuwsbrief.
 
Vanuit de kerkenraad
Een bericht aan het begin van het nieuwe seizoen: Wie zijn wij-Kerkenraad.
 
Stichting Wijdekerk

LHBT’ers zijn bij ons gewenst in de kerk, dat dragen we uit met de regenboogvlaggen die we hebben uitgehangen. Lees verder onder Wie zijn wij-Bovenplaatselijke organisaties en Zingeving-Gebeden, gedichten en andere teksten
 
 
Moldavië 2018
POZM-POZA: terugblik op de reis tijdens de dienst van 18 november (Jeugd-Specials)
 
Talenten gezocht!
De kerkenraad is naarstig op zoek naar talenten.
Er zijn een aantal vacatures ontstaan  binnen onze gemeente, in de kerkenraad, maar ook daarbuiten, zoals een ouderling en iemand die het paasontbijt coördineert.
  meer
 
Behoefte aan een gesprek?
We willen een (t)huis bieden. Dat betekent ook: omzien naar elkaar, openstaan voor elkaar, elkaar opzoeken. Lees verder onder Wie zijn wij?-Pastoraat of stuur een mail naar
 
 
Trouwen?
Zijn er trouwplannen? Denk ook op tijd aan kerkgebouw en dominee.
  meer
 
Dopen?
Een kindje geboren? Laat het ons weten, zeker als je het kindje wilt laten dopen.
  meer
 
Privacy
Voor de Privacyverklaring van de Protetstantse Gemeente Deil - Enspijk: privacyverklaring
 
ANBI
Bekijk de ANBI gegevens van onze diaconie (goedgekeurd tijdens de kerkenraadsvergadering van 7 juni 2018)
Bekijk de ANBI gegevens van onze gemeente (goedgekeurd tijdens de kerkenraadsvergadering van 1 juni 2017)
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.