Specials Specials

Hotel Toekan

Kinderkerstfeest 2017, met de musical Hotel Toekan, het hotel waar iedereen naar toe kan.
(klik op de foto hiernaast voor alle foto's)

Kinderkerstfeest 2016 op kerstavond 24 december

Ook dit jaar wordt voor alle kinderen een prachtig kerstfeest georganiseerd door de KinderkerkClub : Het Geschenk voor het Kind.
Het is in de kerk van Enspijk en het begint om 19 uur. Iedereen is van harte welkom!
 

Overstapdienst: ik ben een kind van God

Op zondag 12 juni gingen vijf jongeren over van de kinderkerkclub naar POZM (pubers op zondagmorgen). Het was een volle dienst met veel familieleden, die voor dit bijzondere moment gekomen waren. De ouders en jongeren hebben zelf veel gedaan aan de voorbereiding en de uitvoering, waaronder het leuke filmpje aan het begin van de dienst. Grappig was dat ze in de film de kerk van Deil ingingen en bij ons in Enspijk naar binnen kwamen! De dienst stond in het teken van psalm 139: ik mag er zijn, want ik ben een kind van God. God kent jou vanaf het begin, was het mooie lied dat er goed bij paste. Op allerlei manieren hebben we gevierd: Je hoort erbij en je mag er zijn. Een mooie boodschap voor de jongeren die een volgende stap gaan maken. De jongerengroep bij wie ze nu gaan horen, de POZM, roerde zich ook in de persoon van Jan van Zanten, die bewogen vertelde hoezeer de band met jongeren gegroeid is en hoe bijzonder het is dat we zo’n grote groep hebben in onze kerk.
 
 

Actie Schoenendoos

oktober-november 2015 - Na het succes van voorgaande jaren doet ook dit jaar de KinderKerkClub weer mee met de Actie4Kids schoenendoos actie van Stichting de Samaritaan. Deze actie is voor arme kinderen die opgroeien in moeilijke omstandigheden. Een doos, gevuld met schoolspullen, speelgoed en toiletartikelen, is vaak het enige cadeau dat deze kinderen krijgen. Dit jaar gaan de schoenendozen o.a. naar diverse landen binnen en buiten Europa waar ze worden uitgedeeld aan kinderen in bijvoorbeeld weeshuizen, vluchtelingenkampen en sloppenwijken.
En ook u kunt op verschillende manieren meedoen:
U kunt een schoenendoos vullen. Achter in beide kerken liggen folders (welke u mee mag meenemen) waarin precies staat wat er in mag en wat liever niet.
U kunt ook losse spullen inleveren zoals schoolspulletjes, toiletartikelen en klein speelgoed. Tot en met 8 november staan hiervoor achter in beide kerken manden waarin we de losse spullen verzamelen.
U kunt een financiële bijdrage doen. Een doos versturen kost nl. € 5,00.
Tijdens de dankdienst op 8 november worden de dozen in de kerk verzameld. Kunt u de doos niet tijdens de dienst inleveren dan mag u hem ook (graag vóór 8 november) inleveren bij Rianne Bronk of bij Joke van der Eijk
 

Schoenmaatjes

9 november 2014: de afgelopen weken zijn de kinderen druk bezig geweest met het maken van prachtige kadodozen, gevuld met allerlei spullen en ook nog iets van zichzelf.  Daarnaast konden ze ook nog een "all about me"-brief invullen. Ze konden kiezen of ze een doos voor jongen of meisje maakten en voor welke leeftijd.
Er zijn vandaag in totaal 46 dozen in geleverd + nog 36 euro en losse spulletjes waarmee we nog meer dozen kunnen versturen !! Ook de POZM ers hadden dozen ingeleverd en zelfs een paar hele kleine kindjes van de oppasdienst hebben meegedaan. De schoenendozen van dit jaar gaan naar Armenië, Malawi, Roemenië, Sierra Leone en Togo.
Namens de leiding van dekinderkerkclub willen wij de ouderen, POZMers en POZAers en de kinderen allemaal ontzettend bedanken voor hun bijdrage.
 
 
Een deel van de schoenendozen, opgestapeld in de kerk in Enspijk

Advent

De paarse kleur in de kerk en een mooie grote krans met vier kaarsen markeren de tijd van Advent.  ‘Vrouwen met toekomst’; dat is de titel van het Adventsproject voor de kinderen. Advent is een tijd van (ver)wachten. We kijken met Jozef en Maria bereiden zich voor op de komst van de geboorte van Jezus. Ze kijken naar een fotoalbum van vrouwen uit de familie van Jezus. Sterke vrouwen gingen Hem voor: Tamar, Rachab, Ruth en Batseba. Al bladerend in het album komen we hun verhalen op het spoor. Alle vier deze vrouwen geven Jezus iets mee, zij maken Hem mede tot wie Hij is.

 

Welkom in het huis van God!

Dit thema hadden de ouders gekozen voor de welkomstdienst voor hun kinderen.

Dominee Neely heeft samen met hen mooie liedjes uitgekozen en de ouders hadden inspraak op de gehele dienst.

Om de kinderen mee te laten denken en vooral mee te laten doen, was bedacht dat ieder kind een doos zou krijgen.  Deze dozen stonden aan het begin van de dienst vooraan in de kerk. Opgestapeld en met een dak erop: het was een
echt huis!

Tijdens de kinderkerkclub hebben alle kinderen deze dozen versierd, zodat ze ‘bewoond’ werden door de 4 jarigen kinderen.

Bij terugkomst hebben de kinderen met de dozen weer een prachtig huis gebouwd.

De boodschap is goed overgekomen:

De kerk is een huis voor iedereen,
een warm welkom speciaal in deze dienst
voor alle 4 jarigen: 
Lieke van Beurden,
Loes Dale,
Arnoud Hakkert,
Geby de Jongh,
Maxime Klein
en Viviënne van Veldhoven.

Zie ook Kerkdiensten-Terugblik.

 

Geloof, hoop en liefde

Overstapdienst op zondagavond 12 mei 2013.
Klik hiernaast voor de beelden, of ga naar Preek van de week voor een omschrijving van de 'Heilige Chaos'.

Kerstfeest bij de vrouwenvereniging Enspijk

Wat hebben jullie mooii gezongen op 18 december in Enspijk!
En iets lekkers was er natuulrijk ook voor jullie.

Actie Schoenendoos “Voor jou… van mij...!”

Het resultaat

Tijdens de Oogstdienst op 11 november zijn er 35 schoenendozen en heel wat losse spullen en envelopjes ingeleverd. Hiermee hebben we maar liefst 4 dozen kunnen vullen. Vorige week zijn de dozen, 39 in totaal dus, naar het inleverpunt in Dodewaard gebracht. We hebben daar gezien hoe er door heel wat vrijwilligers de dozen worden nagekeken en, waar nodig, worden aangevuld met extra spulletjes en een boekje. Onze dozen gaan dit jaar naar Oekraïne. Voor de verzending van de dozen hebben we € 195,00 overgemaakt op de rekening van Actie4Kids. Namens Actie4Kids en de kinderen: Dank u wel!
Leiding Kinderkerkclub.

De aktie (oktober-november 2012)

Mooie cadeaudozen voor kinderen in vluchtelingenkampen, weeshuizen, sloppenwijken en ziekenhuizen. Een doos, gevuld met schoolspullen, speelgoed en toiletartikelen, is vaak het enige cadeau dat deze kinderen krijgen. Je begrijpt wel dat ze daar dan erg blij mee zijn.

En ook de grote mensen kunnen op verschillende manieren meedoen:

  • U kunt een schoenendoos vullen. In de kerk in Deil liggen folders, waarvan u er een mee mag nemen, waarin precies staat wat er in mag en wat liever niet. Hebt u thuis geen geschikte schoenendoos, ga dan eens langs bij een schoenenwinkel, die hebben vaak wel wat staan.
  • U kunt ook losse spullen inleveren zoals schoolspulletjes; toiletartikelen en klein speelgoed. Van 7 oktober tot en met 11 november staat er achter in de kerk een mand waarin we losse spullen verzamelen.
  • U kunt een financiële bijdrage doen. Een doos versturen kost n.l. € 5,00.


 


klik op het logo
en je komt op de website van Actie4Kids voor meer info


klik op de foto en je ziet op een filmpje
waar de dozen naartoe gaan

Zomaar te gaan

Welkomstdienst op 2 september 2012. In deze dienst worden Betsy, Jochem en Lieke welkom geheten in de kerk en de kinderkerkclub

Het feest gaat door!

Overstapdienst op zondag 17 juni 2012

Klik op de foto hiernaast voor het verhaal in woord en beeld.

Hart voor Malawi 2011

 

Kerstballen voor Malawi

Op zondag 6 november 2011 beschilderen "onze kinderen" kerstballen om te verkopen voor de actie Hart voor Malawi.

Klik op de foto hiernaast voor het verhaal in woord en beeld.

Schoenpoetsers

Tijdens het koffiedrinken na de dienst op zondag 16 oktober 2011, kwamen de kinderen van de KinderKerkClub weer in actie voor Malawi. Tegen een kleine vergoeding konden de schoenen worden opgepoetst. En echt: iedereen ging met glimmende schoenen naar huis. Geweldig zoals de kinderen poetsten! Deze actie leverde het mooie bedrag van € 51,70 op. De koekjes-actie van september heeft € 80,00 opgebracht. Fijn dat iedereen de inspanningen van de kinderen zo waardeert en spontaan meedoet! Dank hiervoor.

Klik op de foto hiernaast voor het verhaal in woord en beeld.

Welkom 2011

Een hartelijk welkom voor Annabel Hakkert, Danique Klein, Jeroen de Ruiter, Floor en Pien de Boer en Brecht Daale.
Klik op de foto hiernaast voor een verslag in woord en beeld van de welkomstdienst op 4 september 2011.

Klik op de foto hiernaast voor het verhaal in woord en beeld.

Slotdag 2011

Klik op de foto hiernaast voor een verslag in woord en beeld van de slotdag op 26 juni.

Overstapdienst

Op 5 juni 2011 verliest de kinderkerkclub in één keer 10 leden, die nu actief kunnen worden in POZM en bij de soos.

terug
 
 
Leesrooster 2019
Onder Zingeving-Vieren door het jaar: Lees elke dag mee met het Oecumenisch Leesrooster van de Raad van Kerken in Nederland.
 
Nieuwsbrief
Aanmelding voor en de laatste editie van deze nieuwe digitale nieuwsbrief onder Informatiekanalen-Nieuwsbrief.
 
Vanuit de kerkenraad
Een bericht aan het begin van het nieuwe seizoen: Wie zijn wij-Kerkenraad.
 
Stichting Wijdekerk

LHBT’ers zijn bij ons gewenst in de kerk, dat dragen we uit met de regenboogvlaggen die we hebben uitgehangen. Lees verder onder Wie zijn wij-Bovenplaatselijke organisaties en Zingeving-Gebeden, gedichten en andere teksten
 
 
Moldavië 2018
POZM-POZA: terugblik op de reis tijdens de dienst van 18 november (Jeugd-Specials)
 
Talenten gezocht!
De kerkenraad is naarstig op zoek naar talenten.
Er zijn een aantal vacatures ontstaan  binnen onze gemeente, in de kerkenraad, maar ook daarbuiten, zoals een ouderling en iemand die het paasontbijt coördineert.
  meer
 
Behoefte aan een gesprek?
We willen een (t)huis bieden. Dat betekent ook: omzien naar elkaar, openstaan voor elkaar, elkaar opzoeken. Lees verder onder Wie zijn wij?-Pastoraat of stuur een mail naar
 
 
Trouwen?
Zijn er trouwplannen? Denk ook op tijd aan kerkgebouw en dominee.
  meer
 
Dopen?
Een kindje geboren? Laat het ons weten, zeker als je het kindje wilt laten dopen.
  meer
 
Privacy
Voor de Privacyverklaring van de Protetstantse Gemeente Deil - Enspijk: privacyverklaring
 
ANBI
Bekijk de ANBI gegevens van onze diaconie (goedgekeurd tijdens de kerkenraadsvergadering van 7 juni 2018)
Bekijk de ANBI gegevens van onze gemeente (goedgekeurd tijdens de kerkenraadsvergadering van 1 juni 2017)
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.